У Львові з 28 по 30 червня вдруге пройде гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці». Протягом трьох днів Фестивалю львів’яни та гості міста, експерти, представники сфери HORECA і гурмани матимуть змогу відвідати ярмарок-презентацію та продегустувати страви львівської кухні, традиційні напої та регіональні сезонні продукти. Також гостям фестивалю буде запропонована унікальна можливість взяти участь у Гала-вечері за великим столом просто неба.
Унікальність Фестивалю «Львів на тарілці» в тому, що задля його проведення об’єднаються ресторатори, місцеві виробники продуктів, експерти та професіонали гастрономії, гурмани, які спрямують свої зусилля на відродження місцевої кухні, пошук нової рецептури, популяризацію споживання якісної місцевої продукції та вдосконалення сервісу.
Невід’ємною частиною гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці» стане Ярмарок Львівської кухні під час якого відбудуться презентація, дегустація та інтерактивне приготування страв і традиційних напоїв місцевої кухні. На сцені Ярмарку пройдуть численні майстер-класи з приготування страв Львівської кухні, презентації, покази фото та відеоматеріалів з історії Львівської кухні та виступи місцевих музичних колективів.
Родзинкою Ярмарку стане презентація (28-29 червня) майже 30 виробників з Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей. Це перший захід, на якому виробники з усіх чотирьох областей Українських Карпат об’єдналися, щоб продемонструвати широкий асортимент своєї продукції – наприклад, бринзу та інші сири, трав’яні чаї, джеми, фруктові соки, мед, м’ясні продукти та інше.
Також у рамках заходу, 28 червня, на терасі галереї Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17) у винятковій атмосфері із розкішним сервіруванням пройде Гала-вечеря страв Львівської кухні під відкритим небом. За одним столом зустрінуться 300 львів’ян та гостей міста.
Найкращі шеф-кухарі Львова та знавці тонкощів Львівської кухні презентуватимуть страви, створені за особливими рецептами Львівської кухні з використанням продукції місцевих виробників. У меню буде запропоновано холодні та гарячі перекуси, перші та другі страви, традиційні Львівські солодощі та кава, страви подаватимуться із українським вином ТМ «Колоніст».
Шеф-кухарі Гала-вечері:
Щурко Роман – шеф-кухар ресторану-клубу «Split Lviv»
Сушко Євгеній – шеф-кухар Citadel Inn Hotel & Resort
Яцишин Мар’ян – шеф-кухар ресторану «Шекспір»
Задорожна Оксана – шеф-кухар ресторану-пивоварні «Кумпель»
Ведучі вечері спільно з шеф-кухарями та сомельє презентуватимуть меню та особливість кожної страви і напою, триватимуть цікаві дискусії щодо традицій, рецептури, особливостей сервірування та подання страв до столу.
Фестиваль запропонує гастрономічну мапу страв Львівської кухні – 21 червня-7 липня 2013 року ресторани та кав’ярні Львова пропонуватимуть страви за особливими рецептами Львівської кухні. Атмосфера фестивалю охопить весь Львів!
Гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці» — єдиний гастрономічний фестиваль, який презентує Львів, як гастрономічну столицю України!
Сайт Фестивалю
25 червня 2013 в 10:40
[...] рамках фестивалю «Львів на тарілці» Клуб галицької кухні за підтримки Львівської міської [...]