Перший фестиваль української свинини пройде 15-16 жовтня на Полтавщині в Миргороді – сюди, на думку вчених, сягає коріння українського свинарства. Тут, в результаті багаторічної народної селекції, з’явилася унікальна порода: Миргородська ряба, яка по праву вважається еталоном української свині, розповідають організатори.
Більше тонни свинини (7 свиней) піде на приготування 33 страв. Для приготування буде використано лише м’ясо свиней миргородської рябої породи, яке фахівці вважають одним із найсмачніших. Миргородські свині вирощуються на зеленому кормі – ще в минулому столітті їх випасали.
Рано вранці, до початку основної програми, забій свиней проводитимуть 5 команд професійних різників, які продемонструють різні техніки, поширені в Україні. Свіже м’ясо, вушка, хвостики, печінка відразу буде йти в справу. Всі страви готуються на відкритому вогні.
У програмі свята, яке триватиме один день: гонки миргородських поросят, майстер класи з приготування домашніх ковбас, дегустація 33 страв зі свинини, розважальна програма, конкурси. На 3 гектарах у центральній частині Миргорода на березі річки Хорол буде розкладено 11 мангалів і багать, на яких будуть пектись, смажитися, варитися, коптіти: юшки, стейк, котлети, ковбаси, шашлики, поросята на рожні.
Свято їжі не обійдеться без домашнього квасу, хліба, пива, узвару і козацького кулешу від Миргородського козацького полку.
Вартість квитка – 30 грн.
Програма:
9.30 – Початок роботи майданчиків:
- Туристичні можливості Миргорода та Полтавщини;
- Виставка свиней;
- Виставка-продаж сувенірів;
- Чай, кава, традиційна миргородська випічка;
- Дегустація місцевого пива, квасу.
09.30 – Початок змагання фахівців з розбирання свинячих туш.
10.00 – Урочисте відкриття Першого українського фестивалю свинини «Миргородська свиня-2011»
10.30 – Стартує конкурс рестораторів (приготування 70 страв).
10.30 – Стартує майстерня та розваги для для дітей від Миргородського центру дитячої творчості.
10.30 – Виступ фольклорних колективів Полтавщини, розіграш призів.
11.00 – Початок поросячих перегонів.
11.00 – Стартують майстер-класи з приготування традиційних страв зі свинини.
13.30 – Конкурс караоке на краще виконання пісень про свиней .
14.00 – Фіксація національного рекорду
15.00 – Виступ виконавців сучасної музики.
18.00 – Фінал першого дня.
16 жовтня 2011 (неділя)
9.30 – Початок роботи майданчиків:
- Чай, кава, традиційна миргородська випічка;
- Дегустація місцевого пива, квасу;
- Виставка свиней.
10.00 – Початок дегустації ковбас та копченостей.
10.00 – Початок роботи ярмарку-продажу продовольчих товарів та сувенірів
12.00 – Кінно-спортивні змагання.
15.00 – Закриття основної програми фестивалю.
Детальніша інформація на сайті фесту.
7 вересня 2011 в 06:31
Класс. Даеш сало на мiжнародну арену. Такий фестиваль ще б проводити на Тернопiльщинi.
Шкода, що вхiд платний…Для студентiв й безробiтних не по-кишенi. Такi заходи повиннi проводитись безкоштовно, ще й якось заохочувати.
p.s. А я вже рiк не iв справжнього сала.
Відповісти
admin Reply:
вересня 7, 2011 at 09:56
Підозрюю, що для того щоб прийти подивитись платити не треба
Відповісти
13 вересня 2011 в 16:36
Очень правильное (имхо) мнение об этом “празднике”: Вводим в поиск “268 дней до Евро-2012. Приглашение на казнь”
Відповісти